Venture Cup

Har du en idé som du har lyst til å få ut i live? Trenger du litt starthjelp for å utarbeide idéen din videre? Har du mange idèer men du vet ikke helt hvor du skal begynne? Da er Venture Cup noe for deg!

Venture Cup er norges største forretningsplan konkurranse hvor man har mulighet til å vinne enorme pengepremier, samt konsulenttjenester og andre tjenester som kan komme deg som entreprenør til gode.

Første steg er å delta på den lokale Venture Cup konkurransen i ditt lokale område (Bergen). Har du en av de beste idéene går du videre til regional finale hvor man kjemper mot flere konkurrenter om ytterlige premier. Siste steg er den nasjonale finalen, og det er her du virkelig får vist din idé til hele Norge.

Snart er det duket for Venture Cup 2018!

Besøk vcbergen.no for mer informasjon.

Pengepremier

En uavhengig jury kårer årets beste bidrag!

Førsteplass: kr 10 000,-
Andreplass: kr 5 000,-
Tredjeplass: kr 2 500,-

Vinnerne blir annonsert på First Tuesday i Mars.

Kick-off

Få med deg kick-offet i januar!

Arrangementet avholdes på flotte lokaler med spennende foredrag fra fremadstormende og vellykkede gründere, en god porsjon humor, og en fantastisk stemning.

Kick-off er gratis, og ikke minst vil det være gode priser i baren. Vi serverer også gratis mat og drikke, så møt opp i god tid. Påmelding er bindende.

Workshop

Du har endelig bestemt deg for at det er på tide å utvikle din forretningsidè. Men du har aldri gjort det før sier du?

Det vil bli arrangert 2 workshops i løpet av våren der man vil lære om nyttige verktøy i utviklingen av forretningsplanen.

Bakgrunn

Venture Cup var opprinnelig en konkurranse for studenter i å lage den beste forretningsplanen. Konseptet ble først utarbeidet av McKinsey & Co og har vært i Norge siden 1999. Konkurransen arrangeres også i resten av Norden. I 2003 tok Start Norge over konseptet. Start Norge har hatt ansvaret for konkurransen siden 2004. Venture Cup har utviklet seg til å bli Norges største forretningsplankonkurranse for studenter. I dag er Venture Cup et kompetansehevingsprogram som har som formål å motivere, stimulere og gi kompetanse i entreprenørskap og det å starte egen virksomhet.

Målsetningen for Venture Cup er å bidra til at nye virksomheter etableres i Norge. Venture Cup skal være hovedarenaen for forretningsplaner, og skal være den ledende, årlige forretningsplankonkurransen i Norge. En del læresteder har fått Venture Cup som eget fag og Start Norge jobber aktivt for at flere skoler skal få dette tilbudet.

 

Konkurransen er bygd opp i tre faser

FASE 1 – Lokal finale: Arrangeres ved de lokale utdanningsinstutisjonene. De to beste ideene går videre til regional finale. Det konkurreres også om et større pengebeløp.

FASE 2 – Regional finale: De lokale vinnerne møtes for å konkurrere om de to plassene (fra hver region) til den nasjonale finalen, i tillegg til å konkurrere om et større pengebeløp.

FASE 3 – Nasjonal finale: Et storslått arrangement, som arrangeres samtidig med Start Norge sin Høstsamling. Det betyr at alle lokallagene er samlet denne helgen og følger begivenheten der flere hundre tusen kroner deles ut til deltakerne med de beste forretningsplanene.

 

Venture Cup Bergen

I Bergen er det Start NHH og Start UiB som har ansvar for å arrangere Venture Cup på lokalt nivå.  Venture Cup starter med et Kick-off 21. januar hvor vi skal motiveres av dyktige gründere som kommer for å fortelle sin historie. Under Venture Cup vil det være frivillige workshops som man kan delta for å få en superrask opplæring i hvordan man skriver en forretningsplan. Innleveringsfristen for å sende inn din forretningsplan er 24. februar.