Venture cup

NORDENS STØRSTE FORRETNINGSPLANKONKURRANSE FOR STUDENTER

Venture Cup er Nordens største forretningsplankonkurranse for studenter. Målsetningen for Venture Cup er å stimulere til mer nyskapning og entreprenørskapsengasjement blant studenter i hele landet. Konseptet har blitt benyttet i flere land i Europa, og arrangeres nå i Norge, Sverige, Danmark og Finland.  Hvert år deltar mange hundre i team som konkurrerer om å lage den beste forretningsplanen. Konkurransen arrangeres 100% frivillig av studenter ved nesten alle universiteter og høyskoler i Norge og er non-profitt for alle involverte. Konkurransen går over tre faser – den lokale, den regionale og den nasjonale finalen.

Video: Start NTNU

KONKURRANSEN GÅR OVER TRE faser

Lokalt nivå

Den lokale finalen arrangeres ved de lokale utdanningsinstitusjonene. I Bergen er det Start NHH som er arrangør av lokal finale.

Deltakere sender inn sin idé og enkle forretningsplan, og får tilbakemelding fra en erfaren jury om ideen er noe å gå videre med.

Denne tilbakemeldingen er nyttig uansett om man vinner lokale finale, eller ønsker å gå videre med ideen på eget initiativ.

De to beste bidragene fra Bergen vil gå videre til regional finale i region Sør-Vest.Vinneren får også en større pengepremie med på reisen.

Regionalt nivå

Under regional finale møtes de beste bidragene fra de lokale finalene til å kjempe om plassene videre til den nasjonale finalen.

Her leverer deltakerne inn en fullstendig forretningsplan. Det vil bli gitt god oppfølging og veiledning frem til denne fasen, slik at deltageren er ruset til å presentere sin ide og forretningsplan.

Fra region Sør-Vest vil de 2 beste bidragene gå videre til nasjonal finale, med en pengepremie på kjøpet.
Nasjonalt nivå

Blir du utvalgt som en av vinnerne fra din region, går du videre til nasjonal finale. Ettersom den nasjonale finalen ikke er før i oktober, har du hele sommeren til å jobbe og eksperimentere med idé og forretningsplan.

Under nasjonal finale samles vinnerne av de regionale finalene over hele landet til kamp om nasjonal anerkjennelse og store pengepremier. Nasjonal finale er et storslått arrangement, og arrangeres samtidig med Start Norge sin høstsamling. Det betyr at alle lokallagene i Start vil være til stede, og følger begivenheten der opptil hundre tusen kroner deles ut til deltakerne med den beste forretningsplanen.

faq

Er det noen andre spørsmål du gjerne skulle hatt svar på? 
Ikke nøl med å kontakte oss direkte eller gjennom vår Facebook side.

Du kan lese om reglene for konkurransen HER.

Påmeldingen er ferdig for 2019/2020. Ny påmelding åpner i 2021.

Absolutt! Du kan sende inn så mange ideer som du vil. Alle ideene må sendes inn separat.
Det trenger du ikke! Du kan delta i konkurransen individuelt, men et team forbedrer ofte sannsynligheten for suksess. Et sterkt team virker betryggende på konkurransens jury og potensielle eksterne samarbeidspartnere. Hvis du har tenkt å finne andre gruppemedlemmer, må du huske å skrive det inn i din forretningsplan.
Selvfølgelig! Du kan delta så mange år som du vil, så fremt du oppfyller reglene for konkurransen.

Vinnerne av konkurransen får beskjed om dette under premieutdelingen. Dato for neste konkurranse kommer i 2021.

Nye datoer for 2021 vil komme på nyåret.

ØNSKER DU Å VÆRE SAMARBEIDSPARTNER TIL NESTE ÅR?​

Lukk meny